duminică, 6 ianuarie 2008

Cum arata iarna la noi...!

Sarbatorile de iarna si prima ninsoare sunt aceleasi de cativa ani incoace. Totul incepe cu multa carne de porc si aglomeratia din supermarketuri. In dulcele stil romanesc, spitalele sunt pline ochi de romani pofticiosi, care ori beau pana ii lasa ficatul, ori mananca mai mult decat animalul pe care tocmai l-au taiat.


Inca nu a nins...este doar Craciunul. Incep traditiile...Ce se face de Craciun in X loc. Transmisii live de pe la toate babele all over this country. "In seara de Craciun se aduna toate femeile necasatorite si se duc intr-un loc si stau acolo pana vin toti baietii necastoriti si le ademenesc cu covrigi si nuci...." In continuare...variatiuni pe aceeasi tema.


A doua zi de Craciun se continua cu tema "traditii" si se face o comparatie cu cei care au petrecut in club + imagini cu animatoarele din Maxx si 2-3 cocalari beti cu sincron "Asa facem noi de Craciun". Seara deja sunt gata imaginile cu personajele mult iubite din politica noastra. Spre exemplu...Ce a facut Emil Boc de Craciun, sau Marean Vanghelie. Ok! Gata...trece Craciunul. Spitalele raman la fel de aglomerate. Inca se mai mananca porc si se bea vinul depozitat in canditati industriale pe balcoanele oricarui roman care respecta traditiile.


Dupa Craciun, pana anul trecut, apareau cascadorii care aprindeau petarde cu gura deschisa. Anul asta distractia se pare ca a fost interzisa. Nu si in celebrul complex comercial Europa, de unde probabil poti cumpara cu tot cu factura, nervi de chinez si ochi ager de tigan.

A venit ziua de 30 decembrie. Supermarketurile sunt pline. Lumea e nervoasa(se insista pe tema asta). Se fac 2-3 talkshowuri si se vine cu solutii. Exista supermaketuri deschise 24 din 24! Se sare cu un operator si un reporter si se aduc inapoi la redactie sincroanele cu oamenii nervosi in supermarketurile aglomerate si la 4 dimineata. Nicio rezolvare...sa continuam.



Pe 31 cand te trezesti auzi in fiecare an de revelionul din nu stiu ce insule, care datorita fusului orar, "ei sunt primi care trec in noul an". Se mananca bine se bea bine, pe la 7 de preferat sa nu iti sun niciun prieten pentru ca toti dorm inainte de revelion(sa fie odihniti).

Apar mesajele cu La Multi Ani, cozonacul de pe masa sa se transforme in aur si bradul nu stiu ce sa mai faca...mereu acelasi mesaj de la mai multe persoane.

Anul nou! Petarde si artificii, bere si vin....La Multi Ani! "Vino sa te pup! La Multi Ani!"


1 ianuarie! Imagini cu petrecerile de revelion din toata lumea! Asa a facut X, asa a facut Y. Serviciul de urgenta a avut interventii si de revelion! Gheorghe a intrat in coma alcoolica si l-au bagat la glucoza, Ion a fost injunghiat de un prieten cu care a baut toata noaptea, Vasile a adormit pe canapea cu tigara aprinsa, iar casa a luat foc, arzand pana la temelii.

Gata si cu Craciunul si revelionul. Urmeaza aglomeratia de pe drumurile de munte si teroarea de la vamile noastre mult iubite. Injuraturi, nervi, multi politisti in intersectii, ore de asteptare, probleme cu masinile si abia acum incep. Vine nisoarea. Prima ninsoare. Aici nu mai are niciun rost sa spun ce se mai intampla. O sa scriu doar niste cuvinte cheie.


Zapada, inzapezire, deszapezire, primarul, primaria, firmele de deszapezire, substanta antiderapanta, vinovatii, soferii, masinile, politia, salvarea, accidentele, drumurile, nametii, elicoptere, bolnavi, dializa, paine, apa minerala, sinistrati, armata, transportoare...etc!


Cu toate astea se merge pana la Boboteaza si Sf Ion, cand vine preotul de teren cu busuioc si apa sfintita si incepe sa bata pe la usi. Se arunca Crucea in apele inghetate, in timp de 100 de "temerari" sar dupa ea ca sa o aduca inapoi la mal...asa-i traditia. 1 milion de batrani se duc sa ia apa sfintita de pe la biserici si se calca in picioare langa butoaiele cu robinet. Se ia si pentru vecini, iar cand butoaiele par a-si da ultimele picaturi, incepe si isteria celor din spate, care isi dau seama ca nu mai au cum sa intre in posesia pretiosului lichid....


Acum chiar se termina, iar Romania intra intr-un drum drept. Usor-usor! O sa vina primavara...!

Niciun comentariu: