joi, 4 septembrie 2008

Povestea primului "Te iubesc"

Cand eram in clasa a IV-a, m-am indragostit pentru prima oara de o colega. Eram relativ inalt de statura, cu fata de copil mult mai mic si cu strungareata intre dinti. (Nu, nu aveam strungareata pentru ca a fost natura prea haioasa cu mine, ma lovisem cand eram mai mic). Pe ea o chema Irina si pana in clasele I – IV invata absolut tot si nu chiulea niciodata.
Era cea mai desteapta din clasa si chiar arata ok. Avea un anume farmec. Ma uitam mereu la ea din ultima banca si ma simteam rusinat ca nu puteam sa ma duc sa ii spun ca o plac. La sfarsitul clasei a IV-a, ambitionat de faptul ca urmeaza o vacanta lunga si nu o mai vad un timp ca sa ma rusinez si mai tare, m-am decis sa ma duc sa ii zic. Era absolut ultima zi de scoala si eram pornit. “Ma duc!”
Am incercat sa ma ambitionez cu niste prieteni, insa nici lor nu le puteam spune ca o plac pentru a nu isca un misto teribil. Pana la urma, am decis ca trebuie sa actionez singur. Mi-am asezat sprancenele si gulerul de la camasa ieftina in care eram imbracat si m-am dus cu o atitudine dezinterasata, sa vorbesc cate ceva cu ea. Am intrebat-o de teme, de planurile de vacanta si de ultimele melodii punk-rock. Apoi cand nu am avut ce sa mai spun, cand s-a facut un scurt moment de liniste, am zis o replica asemanatoare cu cea pentru care am fost luat la bataie prin cluburi in anii ce urmau.
“Irina, stii…? Eu te iubesc”. Reactia ei nu mai are rost sa o povestesc, insa in urmatoarele doua minute fugeam spre casa cuprins de uluirea vorbelor pe care am reusit sa le spun. Am ajuns acasa si am dat televizor pe Cartoon Network, uitandu-ma atent pana la ultimele gesturi ale lui Johny Bravo. Ma simteam barbat. Tin minte ca in acea vacanta am avut si prima prietena. Nu pe ea, evident…!

Cand m-am intors inapoi la scoala eram atat de sigur pe mine, iar ea nu imi mai placea deloc. O vedeam asa…timida.

De aici am inceput sa cunosc diferite, insa nu imi mai placea niciuna cum imi aduceam aminte ca o placeam pe ea. Trecusem insa ultimul examen al timiditatii. A urmat o serie lunga de persoane, dar nu imi mai aduc aminte decat ultimele care s-au invartit in jurul meu.
Zilele trecute ieseam la o cafea. Cum sunt pieton de mai bine de trei saptamani, m-am dus in statie sa astept 335-ul transpirat si urat mirositor. Asteptam masina cu castile in urechi pentru a sta concentrat mai mult pe muzica decat pe cocalarii dubiosi care populeaza statiile si mijloacele de transport in comun. Uitandu-ma pierdut spre niste pitzipoance imbracate cu haine proaste, bogat colorate, o vad trecand pe donsoara Irina! SOC! Primul instinct a fost sa o astept sa ii cer numarul. M-am intors repede cu spatele, convins ca vine in statie si fiind gata de o abordare eleganta, in genul unei intalniri ingonito.
Stau, stau, stau….nimic. In dreapta si in stanga nu se misca nimeni. Cand ma intorc cu spatele, constat ca si dupa 12, chiar timid cum sunt eu, ea e beyond any repair. Era imbracata mai mult decat timid si tocmai intra in biserica, probabil sa se roage sau sa aprinda lumanari la vii/morti. Credeti ca mai era vreun motiv pe lumea asta pentru a-cere numarul? Eu nu l-am gasit :)

10 comentarii:

Anonim spunea...

Mai e motivul ala, il stii tu, "Prima iubire nu se uita niciodata" :P

Yatzi spunea...

daaaa, il stiu! Nu sunt de acord

Anonim spunea...

hmmm....de ce esti pieton? sa inteleg ca ti-au luat permisul?.....si daca da, de ce? ca din cate am inteles din postul cu pricina tu treceai regulamentar pe verde si altcineva a intrat in tine din stanga? ...... weird

Yatzi spunea...

eu treceam pe verde si in mijlocul intersectiei o donsoara sprintena de picior a incercat sa forteze semaforul si a trecut pe rosu. Nu m-a vazut fiind mascata de o dubita. Am intrat frontal in dumneaei :D

Yatzi spunea...

si masina se afla in service chiar din acea zi...

Anonim spunea...

Bine naiba ca eu sunt atenta la culoarea semaforului :))

Yatzi spunea...

Si eu am fost atent, dar cum soferii prosti din Bucuresti sunt intr-un numar atat de mare incat nu pot fi ocoliti, uite in ce situatie ma aflu.

Pieton de lux imi spun, cu speranta ca mecanicii plini de vaselina o sa isi indrepte privirile obosite spre Zambilica mea si o vor face bine.

In God we trust!

Yatzi spunea...

sa observi ca nu am fost misogin si am zis "soferii" :D

Anonim spunea...

Credeam ca o bagi si tu p`aia cu "Aolooo... inca o femei la volan 8-|" ... am obeservat. Respectele mele :))

Anonim spunea...

ahaaa... pai da, asa e, sunt muuulti care habar n-au care-i treaba cu masina si se urca la volan complet inconstienti de cat rau pot sa faca.
slava domnului ca traim in tara asta incoruptibila, cu o moralitate desavarsita, in care justitia e ferma si corecta, iar oamenii legii sunt de neclintit cand vine vorba de etica profesionala...... pfffff, mai bine am trai cu totii in lala land! :D