duminică, 7 septembrie 2008

Cand fotbalul se transforma in oina...

"Pacalim fotbalul", spunea Vasile Turcu dupa infrangerea lui Dinamo, 1-2 cu Rapid in Giulesti. La doua saptamani dupa aceste vorbe, nationala lui Piturca a incercat si ea sa il pacaleasca.

A reusit sa ne ofere cele mai urate 90 de minute din ultimii ani si a incasat-o cu 3-0 de la o echipa din lumea a III-a a fotbalului, nationala Lituaniei. Nu stiti nimic de Lituania? Este tarisoara aceea micuta, mai la nord de noi. O stiti acum, nu? Populatia ei numara tot atatia locuitori cati sunt in Bucuresti intr-o zi aglomerata.
Acesti razboinici lituanieni ne-au dat o lectie de fotbal, iar antrenorul portughez de pe banca lor, Jose Couceiro, l-a trimis la cules de spanac pe Victor Piturca. Stadionul din Cluj, reconstruit si gata de fotbal, nu va fi uitat niciodata. Inaintea meciului, un suporter a murit la intrarea in tribuna, exact in momentul in care corespondentul Sport.ro se pregatea sa intre in live.

Cu un umor negru, cativa dintre pasionatii de fotbal au spus: "Nu-l mai plangeti. El macar nu a vazut meciul"

Atmosfera frumoasa de la inceputul meciului s-a transformat incet-incet intr-o cearta. Golul lui Stankevicius, jucatorul pe care Steaua a incercat sa il aduca pe cand juca la Brescia, l-a lasat cu gura cascata pe Lobont. Au mai urmat doua reusite de la niste jucatori care abia daca ar prinde lotul la Steluta 2, Mikoliunas de la Hearts si Kalonas de la Bohemians Dublin.

Dupa meci toti revedeam cum injura jucatorii nationalei presa si cum au dat fotbalul pentru oina. Sportul nostru national l-au transformat in crima. Au inlocuit mingea de oina cu piatra.

Acum, sufletul suporterului s-a transformat s-a preschimbat si el. Avem cele mai mari sanse sa vedem Cupa Mondiala de acasa. Cat despre presa...ea nu se razbuna pe nationala. Fotbalul insa nu-i da nicio sansa...

3 comentarii:

Anonim spunea...

Pana la urma ei sunt "sugaretii". Au "Supt" TREI :))

Anonim spunea...

Dane, acest post imi confirma inca odata talentul tau de editorialist. Cred ca pierzi timpul daca nu fortezi un pic sa intri in presa scrisa. Eu personal pe tine te-as citi, pe multi altii nu...
Succes in viata si sa cresti intr-un an cat altii in 10.

Yatzi spunea...

@stelistayo: sa vedem ce o sa facem cu Insulele Feroce :))
@george: merci de sfaturi, dar inca nu stiu ce imi place mai mult :)