sâmbătă, 4 aprilie 2009

invata din greselile altora...



In ultimele zile toata lumea a vorbit despre Gigi Becali. Este impresionant scandalul declansat dupa arestarea sa. Antena 3 si Realitatea au marsaluit cu niste talk-show-uri plictisitoare in care se intorcea pe toate fetele evenimentul consumat in ziua de joi, iar apoi prima zi de arest, despre care se spune ca a fost un calvar pentru afaceristul din Pipera.

Sa lamurim putin lucrurile. In ianuarie, lui Gigi Becali i-a fost furata una dintre masini. Pentru a arata ca este deasupra legii, si-a trimis gorilele sa o recupereze. Cum lumea ciorditorilor este mica, iar Gigi nu traia departe de ea, gorielele au reusit sa ii prinda pe hoti, dupa o urmarire ca-n filmele cu mafioti.


Totul a fost surprins de camerele de luat vederi instalate in intersectia strazilor Dr. Felix cu Titulescu. De aici, hotii au fost dusi in Pipera, unde au fost lipsiti de libertate, iar Gigi i-a judecat dupa legile machidonilor. I-a pus sa jure ca nu o sa mai fure niciodata de la machidoni si apoi le-a dat drumul. Asta e povestea. A procedat corect? Evident ca nu. Nu s-ar fi ajuns aici daca i-a fi dus la politie, dar cum hotii se protejeaza intre ei, Gigi i-a lasat sa plece si si-a asumat riscul. Hotii l-au lucrat si acum va sta la racoare 29 de zile.

Mai are o sansa sa scape de arestul preventiv, daca avocatii vor reusi sa castige la recursul care se judeca abia luni. Pana atunci, miliardarul va manca marmelada cu ceai, va juca table cu alti detinuti si se va uita la televizor doua ore pe zi. Aveam in cap imaginea asta inca de cand a pornit scandalul stenogramelor. Imi imaginam zeci de televiziuni in fata la Jilava, iar pe Gigi, live din celula.


Chiar daca se aude ca ar fi un caz fabricat, el respecta legea. Ceea ce ne uimeste este ca legea se aplica si celor bogati, insa doar atunci cand cineva are ceva cu ei. Cine l-a pus pe Becali sa le dea drumul hotilor? Cine l-a pus in primul rand sa-i sechestreze? Gigi Becali s-a crezut invincibil iar acum plateste. Sa nu uitam ca Al Copone a fost arestat pentru ca nu-si platise datoriile la fisc...

Niciun comentariu: