vineri, 5 octombrie 2007

Oare poti constientiza ca esti nebun? Eu cred ca da! Sunt nebun?


Muzica pe care o ascult, felul cum arat acum, viata pe care o am, toate lucrurile care s-au schimbat, indifirent cat de grele au fost, par a fi bune. Beau lapte si mananc biscuiti. Merg ciudat pe strada. Si daca ar fi sa fiu urmarit, cel care ar avea sarcina sa o faca, ar innebuni. Merg pe jos X kilometri, apoi ma urc o statie, merg cu masina, iar apoi ma razgandesc si o iau pe jos. Imi vin idei pe care trebuie sa le scriu neaparat pentru ca simt ca le uit si sunt pretentios cand le spun la cineva.

Acum imi dau seama ca incep sa mi se contureze cu adevarat caracterul. E atat de alunecos. Simti asta, dar nu poti sa faci nimic. Pana acum m-am gandit ca ti-l poti modela dupa situatie, dar dupa un timp, nu mai poti. Indiferent ce ai avea de castigat, simti ca te prostituezi. Tu trebuie sa fii sincer si tre sa se vada ca esti onest, insa nu agresiv, gentil si rabdator. Cateodata ma intorc noaptea de la serviciu si nu mai astept soferul. O iau pe jos acasa…intru ca intr-o transa si simt ca am inteles tot. Atunci gasesc raspunsuri si vad unde sunt problemele.

Antrenamentul intelectual ma tine legat de oameni, cu toate ca de multe ori as vrea sa stau singur. Simt nevoia cateodata sa raman singur si imi aduc aminte de asa-zisele vremuri nume. Au fost bune numai din orizontul tau. Tu de fapt erai singurul lucru rau din toata povestea. E mult mai bine acum. Chiar daca mai sunt multe pe care le am in minte, stiu ca pot, pentru ca simt ca am jurul meu oameni care sunt dispusi sa alerge si ii simt cat sunt de tineri…le simt trairile si supararile. Sunt exact ca si fratii mei, poate de conjuctura, dar atat timp cat mergem pe acelasi drum, suntem frati. Suntem facuti sa ne fie greu, gata oricand sa uitam de tot. Nu ne plangem, iar cand o facem, inseamna ca e cu adevarat groasa.

Nu cu mult timp in urma credeam ca e o poveste, acum nu exista altceva mai frumos pe lumea asta. Afara toti te citesc, iar tu tii in frau hamurile comunicarii. Libertate totala, aproape totala daca mai ai si obraz. De ce ai face ceva greu? De ce ai vrea sa te chinui sa faci ceva greu, cand poti scrie? Iti zboara anii si gandurile, hotarat as spune ca inca o viata daca as avea, as scrie despre ea. Ma bucur ca ai plecat si acum pot scrie linistit. Chiar am ce…

Un comentariu:

Azi.Zambesc spunea...

Se cere o discutie si inca un pachet de tigari.:)