sâmbătă, 24 ianuarie 2009

Se asfalteaza Vama Veche!

Nu stiu cum primiti voi vestea asta, dar Vama Veche va face cunostinta cu inventiile care au revolutionat traiul omului contemporan si nu numai. O sa se asfalteze acea straduta vesnic plina de noroi care strabate Vama in lung si-n lat. Eu vad asta ca pe un lucru bun. Mereu imi curatam bocancii dupa ce ajungeam din Stuf in Expirat si invers...Acum sunt convins ca peste 60% dintre cei care merg in Vama sa stea la cort, sa manance pe genunchi si sa umble in costului lui Adam (sau al Evei) pe plaja, nu o sa primeasca prea bine vestea. Sincer sa fiu, nu inteleg de ce. Poti sa traiesti la nivelul marii, chiar pe plaja, fara sa iti scoti mormoloci din chiloti in fiecare dimineata si sa ai degetele de la picioare lipite printr-o pojghita de jeg...Spiritul acestui minunat loc nu statea ascuns in noroiul de pe acea straduta. Good thing thou. Vreau o Vama moderna, cu cluburi pe plaja, focuri de tabara, betii si cantareti multi!



30 de comentarii:

ionu spunea...

ideea cu nemultumirea esta ca asta e primul pas in schimbarea fetei vamii... asta daca nu punem la socoteala vilele ce se tot ridica... si acum trebuie sa spun ce nu am crezut ca va trebui sa spun dar vama s'a schimbat si asta nu e tocmai un lucru bun... gandeste'te numai la cati cocalari pot veni pe noul asfalt cu daciile lor tunate de la nike...

o Alice spunea...

e doar o pista de biciclisti. mie una imi convine. pot sa merg in cazare in 2 mai si sa ma deplasez linistita cu bicicleta la plaja in vama. e ok

Yatzi spunea...

@ ionu - cocalari erau oricum. Fie ca vorbim despre cei careasculta manele si isi tatueaza pe umar "Gutza 4 ever", fie ca vorbim de cei care beau pana fac pe ei, se culca in nisip si uita in care capat al plajei au campat. Asfaltul nu o sa creasca procentul de cocalari in Vama Veche. Problema e nationala!

@ Alice - in practica suna bine, dar bicicleta de unde inchiriezi, caci de la Bucuresti nu ai cum sa ajungi cu ea... :)

ionu spunea...

@Yatzi-adevarat!!! dar daca se transforma in statiune facem mamaia2 si nu stiu cator oameni care frecventeaza vama le place asta... cautam locuri in care sa ne desfasuram activitatea... promit sa deschid concurs pe blogul meu... deci astept propuneri for a new camp site!!

Yatzi spunea...

Nu pot sa merg atat de departe cu gandul. Mamaia 2? In Vama nu exista apa calda deocamdata. Abia le-a bagat gaze. E un satuc cu maxim 200 de case, care nu o sa fie daramate prea curand. Zona de care se mai pot folosi pentru a moderniza, este extrem de mica, poate 10%. De la Vama Veche pana la Mamaia, e o diferenta ca de la Carpati la Dunhill sau de la Unirea la Jack Daniels!

o Alice spunea...

De pe la un localic sau daca vii cu masina poti sa-ti iei si bicicleta:P

Yatzi spunea...

haha
Citeste povestioara de anul asta din Vama ca sa vezi ce parere am eu despre locuitorii de acolo.

http://thesonofthesun.blogspot.com/2008/08/micul-golf-iadul-din-2-mai-vama-veche.html

Jaded spunea...

yatzi, inteleg intr-o oarecare masura de ce entuziasmul asta pe capul tau ca s-a turnat beton intr-un loc care se vrea "liber, in natura, verde si numaistiucum", dar nu te obliga nimeni sa te duci in vama si sa umbli prin noroi, daca nu vrei. Mie mi se pare o mare porcarie, e clar ca locul nu ca nu mai e ce a fost, e cu totul altul. Prea multe baruri/puburi/ "discoteci", prea multa lume (cocalari sau nu), prea multe masini si prea putini oameni de calitate (in ultima vreme)...

@alice:ceea ce zici tu acolo cu pista de biciclisti, mama, doamne, abia astept sa ajung in vama si sa te vad pe tine mergand pe pista cu bicicleta si daca NU ai bicicleta, ai face bine sa nu te prind pe pista aia..de beton..ca doar e "PENTRU BICICLETE" si nu pt oameni, drogati, betivi, cocalari, fetite cu fundite, bmw-uri si q7-uri. (oricum ideea cu bicle mi se pare f de kko, in cazul in care asa e) Oricum nu se va respecta...ca daca vama pastreaza ceva din ce a fost vreodata ...sunt "ilegalitatile"

...o sa caut "o noua vama"

Yatzi spunea...

@ jaded - Cred ca nu ai inteles ceva. Ma duc in Vama de foarte mult timp si o sa ma duc indiferent daca o sa fie cum a fost pana acum, sau o sa fie Mamaia2.

Cred ca n-ai inteles ce-am vrut sa zic. Iti rezum in cateva cuvinte: "Ma deranja mizeria. Foarte bine cu asfalt"

Spiritul acelui loc nu sta in faptul ca a fost ocolit de progresul stiintei. Ce-ai zis tu acolo este fix gandirea lui Ion Moromete. Proasta si fara argumente.

Anonim spunea...

@ toata lumea.
In primul rand Vama Veche e o asezare de oameni care si ei ca si voi merita asfalt si toate conditiile unei lumi "civilizate".Pista de biciclete probabil e doar inceputul urmand a se asfalta si strazile.
Toata tevatura cu " Asfalteaza VAMA NOASTRA" care e acum pe net e cel putin penibila. Majoritatea celora care vorbesc despre cum "ERA VAMA" nu au nici varsta necesara sa fi prins ultimul an din VAMA AIA.
Nu se asfalteaza plaja si daca tie Jaded iti place sa umbli prin namol fi sigura ca alora de se duc la scoala toamna in cizme de cauciuc NU.

Jaded spunea...

@yatzi: "proasta", cantareste-ti mai bine cuvintele atunci cand le faci publice, intrucat si tu ai avut poate cateva momente mai putin reusite si cred ca argumentele mele de atunci te-au ajutat..si nu ti-am amintit nicaieri prin ele ..de "prostie" ;) Si doar pentru ca tie iti place asflatul si "civilizatia" drogatilor din mamaia asta nu te face cu nimic mai bun. Appo yatzi, ia zi-mi tu...de unde pana unde e drumul asta? ai fost sa-l vezi?

@anca:fix pe drumul asta se vor duce ei la scoala, sa simta briza romantica a marii cum le infoaie hainele pe ei ;) si da, nu avem toti intelepciunea si experienta celor batrani, mai ales cand stim cate scoli sunt in vama veche;)

ionu spunea...

@anca imi pare rau ca te intreb dar cati ani ai?? nu ca m'ar interesa in mod special (nu vreau sa te scot la suc), dar unless ai 40 de ani si ai prins "vama aia" nu mai vorbi prostii... eu merg in vama de 9 ani (gen am prins vama cand exista doar shoni, frontiera si Mariana Market care era un kiosk mai degraba) iar kkt'ul asta cu pista de biciclete, asfalt sau ce o fi este facut pentru hotelurile marete ce se construiesc de la Proplaca spre "strada principala" adica pentru bani... oamenii care au investit in camere cu jacuzzi vor ca oaspetii lor sa aiba confort maxim, si sa'si poata parca Q7, Q8, SLR, X5-ul si altele... iar copiii din vama care inca invata NU merg pe faleza spre scoala ci in fata Punk Rock-ului de unde iau microbuzul..;)

Yatzi spunea...

@ jaded - stiu, nu am uitat, insa eu am recunoscut cand am gresit :)

Nu cred ca am exagerat cu nimic. Nu ai niciun argument legat de lucurile rele/bune pe care le aduce asfaltul intr-un loc uitat de lume.

Nu te supara, dar mai ti-am taxat tonul cu care mi te-ai adresat.

boka spunea...

@Anca...treaba cu asfaltu se face pentru ca aia cu mijloace de transport"ultramoderne si plm..."sa beneficieze de un drum ca lumea,si sa nu isi bruscheze ei funduletele lor de topiti infecti,pe care si le dau jos din masina doar pentru a-si lua paine si tigari de la coltz,si pentru a se sparge in figuri "pa"manele,si pentru aia imbracati la costum,care te privesc de sus,si pe care nu ii deranjaza daca le pui o manea"ca merge la ocazii destea",iar in societate se rup pe haus si minimal...ca maneaua e destul de blamata si vor si ei sa fie in trend,nu?Pana acum nu ai vazut cacatu asta perindandu-se pe acolo?Sa vezi cand vor asfalta drumul ala...Inainte se mai fereau,erau discutii gen:"hai,mo,in vama""nu,mo,ca imi stric eo bonatate da mashina pa hartoapele alea"...eh...acum va veni si raspunsul:"mo,sokares,au pus asfalt dala nou,sa te dai pe el cum vrea muschiu tau da bashtan...cu mashana ta...fara numar,fara numar,fara numar...asha nu itz mai ia nici fraerii mashana ta bengoasa la shuturi,cand aud pa "regele"gutza fara numar,fara numar,fara numar inauntru".Hai sa vedem la vara...eu o sa fiu acolo...tu?

ionu spunea...

a da, si Stuful... corecteaza'ma daca gresesc;)

Jaded spunea...

yatzi, cu ce am gresit? vreri o lista de argumente ca la scoala sau ce (iar ai ramas setat pe orele de compunere?) Asfaltul este pus pentru bani, da, vama trebuie sa evolueze din acest punct de vedere, sa le construim si blocuri, nu? Ca doar asta inseamna civilizatie..o uzina de confectii la margine ca sa le dam si locuri de munca la populatia numerosa trecuta de veritabila varsta de 50 de ani si poate si o "masinuta" care sa-i plimbe prin satuc...in devenire o super statiune. Asfaltul nu e pentru civilizatie, e pentru profit. (in unele cazuri foarte bine), dar e vorba de Vama..daca tu vrei sa te simti la fel de bine ca in Mamaia, doar ca ti se pare mai cool ca esti in Vama, in cazul asta, nu stiu de ce te mai consideri mare iubitor de vama veche. Ia spune-mi..ce-ti place tie asa tare la "statiunea" asta...care btw, nu e statiune..e un SAT. Get it? Vrei sa asfaltezi un sat? F bine, dar nu pe plaja...vrei sa faci un mediu civilizat de trai pentru bietii locuitorii, ridica in plm toate deseurile care zac pe acolo, toate gunoaiele si sticlele pe care le arunca betivanii, fa putina curatenie....mai bine ar fi pus scanduri pe jos..decat asflat. "Ai grija sa nu dai cu capul de beton cand te-mpiedici la vreo "bauta"...."..un sfat generic ;)

Anonim spunea...

@Jaded: sunt convinsa ca trebuie sa iasa din sat intai ca sa ajunga la scoala si din sat se iese pe strazile desfundate pana ajung la sosea eh?
Evident ca nu merg pe pista de biciclete de aia am si spus ca probabil asta e inceputul si vor urma strazile : ceea ce e bine! Daca voi vedeti ceva rau in modernizarea satelor si in imbunatatirea conditiilor de viata va invit pe toti la padure.
Cacalari si BMW sunt in vama de cativa ani cu sau fara strazi.Problema nu este ca li se da unor oameni sansa sa traiasca civilizat. Problema e ca voi nu vedeti decat punctul vostru de vedere. Al celor care merg in Vama 3 luni pe an. Restul de 9 nu mai intereseaza pe nimeni. De acord nu bunastarea satenilor a fost motivul pentru care s-a facut pista si o sa se asfalteze. Pista nu afecteaza plaja deci nu vad problema. Asfaltatul indiferent din ce motiv se face ajuta niste oameni sa aiba o viata mai buna si asta in ochii NEI nu este ceva rau.

Jaded spunea...

a...da...si fa-le canalizare, frate, ca amaratii aia sapa fose septice intruna in curtile lor, abia dup-aia sa asfalteze drumurile..doamne, de rasu' curcilor. sunteti legati la ochi,bai??? asta e civilizatie la voi? un BETON si gata! suntem smecheri de vama veche si ne pasa si de locuitori..

ionu spunea...

@anca dragutzo' in pula mea tu ai nevoie de ochelari sa vezi ca ce se face este pe plaja????? ce cacat insisti pe tela modernizarii satelor... nu zice nimeni ca nu vrem un trai decent pt oamenii de acolo... pista aia e pe PLAJA (pozele originale sunt pe feeder.ro cauta acolo si iti dai seama...

Anonim spunea...

Cum ziceam , la padure ca acolo nu canalizeaza nimeni nimic. Daca tie nu iti pasa nu inseamna ca altora nu.
Nu facem noi nici betonu nici canalizarea. Ambele usureaza viata, daca se intampla una inaintea celeilalte asta e irelevant. Daca nu iti mai convine Vama nici o problema nu veni . Pana una alta aburim aiurea pe net toti fara sa schimbam nimic deci total inutila discutia. Da este ca v-ati aprins?

Anonim spunea...

@ ionu eu nu sunt draguto' cu tine. Si nici tu dragutule cu mine. Putina politete eh?

ionu spunea...

@anca ok... ma bucur ca ma bagi in seama dupa ce te'am mai intrebat niste lucruri... impartaseste'mi si mie din intelepciunea ta si raspunde la intrebari... sau ai intr'adevar 50 de ani si nu te mai asculta membrele (asta ca sa nu zic ca ai avea Parkinson)

Anonim spunea...

Eu unuia care jigneste gratuit pe net nu am ce sa-i raspund. Si cu asta am incheiat discutia ma duc sa imi tratez parkinsonul

Yatzi spunea...

@ jaded - daca tot o dam in ironii, iar tu te gandesti inainte sa se construiasca ceva, ca autoritatile au de castigat, mai mult decat ai tu..mai ai o problema :D

E o nenorocita de pista de biciclisti, nu este Casa Poporului II. Intelege odata diferenta dintr MODERNIZARE si INDUSTRIALIZARE! Nu vreau fabrici in Vama Veche, dar nici nu vreau sa ma tarasc prin mal. Am scris in articol ce inseamna Vama pentru mine.

Repet aici pentru cei care nu au citit si au intrat sa comenteze. Iubesc cluburile, focurile de tabara, socializarea de langa focul de tabara facut chiar pe plaja si relaxarea pe care toti oamenii o au cand ajung in vama. Merg in locul ala de aproape 5 ani si pentru mine este un exemplu de libertate. Nu as da Vama pentru nimic.

Te-am convins acum ca nu vreau Mamaia2 si imi place sa stau in fund si sa beau vodka prosta, cu alti 10 oameni pe care nu ii cunosc, dar de care ma simt legat numai pentru ca iubim sa fim liberi?

Yatzi spunea...

@ Ionu - te rog vorbeste frumos cu fetele, in special cu Anca! Daca nu reusesti sa porti o discutie civilizata, te invit sa scrii pe o hartie tot ce-ti trece prin cap si sa o arunci la cos :)

ionu spunea...

@anca eeeee nue vorba de jigniri... ci de argumente....

o Alice spunea...

Vai de mine. Aveti mare dreptate. Am ajuns eu cu gandul prea departe. Altadata nu am sa mai visez.

Yatzi spunea...

visul unei nopti de Vama :))

Iulia spunea...

The planet's talking about a revolution
The natural laws ain't got no constitution
They've got a right to live their own life
But we keep paving over paradise'
Cause we're only human

Raul Took spunea...

Genial,sa pui trotuar in Vama Veche sau "pista de biciclete" ce o fi ea ii ca si cum te-ai duce in mamaia si ai scoate toate trotuarele si soselele!Eu am o intrebare:De ce?Ca sa nu mai fim si noi tara in care nici macar asfalt nu este intr-o statiune?F bine ca nu era iar acum ca va trebui sa treci peste o fasie de 3m latime de la patura la apa va fi mai bine?Dar vorba lui Badea "Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul" si aparent cei care au venit cu ideea aceaste, de-a dreptul "geniala", nu aveau ce sa faca in timpul liber asa ca s-au gandit ei asa cu mintile lor lumina, cu lanterna,sa puna un o pista de biciclete in Vama Veche!!!!Iar despre chetia cu gunoiul,nu de alta dar am vazut ca unii s-au plans,sunt si eu de acord doar ca majoritatea celor care fac gunoi sunt oamenii"nostrii","nonconformistii",ca doar de acea is nonconformisti ca sa arunge gunoiul pe jos,asta lasand de o parte faptul ca sunt si multi cocalari!!!!Si asa spre final daca tot se face dracovenia asta de pista biciclete sau pista de aterizare pt mai stiu eu ce ministru cu noul lui avion,de ce nu se gandesc astia sa puna o pista de biciclete si pe partiile de la sinaia,busteni ,predeal si asa mai departe,ca daca tot distrugem tot ce ii bun in tara asta macar sa o facem pana la capat ce mama naibii?