vineri, 21 septembrie 2007

Degeaba te uiti in oglinda, oricum nu e nimeni acolo


Urasc diminetile. Totul e atat de alert, iar tu esti atat de incet. Nu ar fi nimic special daca ai fi propriul tau sef, dar cum lumea e impatita in doua si tu esti inca mic, trebuie sa dai raspunsuri si randament.

Te uiti in oglinda…degeaba te uiti, oricum nu e nimeni acolo si nu o sa fie pentru ceva vreme. Te duci unde trebuie, faci totul ca la carte, iese bine, esti fericit si apoi te uiti in oglinda…De data asta vezi ceva, dar tot nu seamana cu tine. E un personaj putin prea obosit, care refuza sa iasa din timiditatea lui si e fericit cand e singur. Cu toate astea, se simte atat de liber. Incatusat in exterior, dar atat de liber. Are idei, face totul intaintea tuturor dar nu se mai vede pe el.

Nu poti avea tot mereu. Unii au ales o altfel de libertate, iar altii pur si simplu nu vor sa caute si umbla bezmetici prin lume. Omenii multumiti cu putin si umili, ajung sclavii de mai tarziu. Vrei sa fi multumit? Sau vrei sa ai mica ta lume si sa iti permiti sa mai fi si diabolic cateodata. Sa nu misti un deget, sa ai tot ce vrei, cand vrei, si cand te uiti in oglinda, sa te vezi pe tine…

11 comentarii:

Azi.Zambesc spunea...

http://youtube.com/watch?v=SiLnhST-l7I

sper sa nu intelgi gresit :)

Yatzi spunea...

Daca as fi spus lucrurile astea raportate la Bucuresti...daydream nu altceva!!Oricum filmul ala intra in istorie! Nu istoria noastra, istoria lor de 200 de ani.

Azi.Zambesc spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Azi.Zambesc spunea...

Deja e mai mult decat istoria lor, ptr. ca e generalizare deja,se poate aplica in multe cazuri.

la dracu' cu toti... de fapt, la naiba, la dracu cu mine, eu ce ma uit in oglinda.
Toti ce ce "se uita in oglinda"

p.s
:) Accept commenturile,doar ca trebuei sa treaca de aprobare.

Yatzi spunea...

si cand te gandesti ce viata simpla duc unii, "saraci" adica

Azi.Zambesc spunea...

Simpla?... nu-mi suna deloc bine.

Poate terna, falsa... desi,astia "simpli" gasesc mai usor ceea ce cauta, intrucat(zau dc. mai stiu care e forma corecta) idealurile sunt mult,mult mai jos.

Yatzi spunea...

simpla..daca zici ca e terna sau falsa privesti prin orizontul tau, adica mult mai larg..plus de asta, idealuri au cei care stiu deja ce inseamna :)

Azi.Zambesc spunea...

Da,categoric ca prin orizontul meu,e un drept firesc, de a privi prin prisma fiecaruia.

Dar vezi tu, nu trebuie sa stii ce inseamna un ideal,ci sa-l doresti;ptr. ca atins,dobandit,deja nu mai e "ideal",ai trecut de stadiul respectiv,devine concret.
:)

Ca tu,(sper sa-mi permiti adresarea la "per tu",banuiesc ca te referi la tipuri de idealuri (vezi reclama la vinu ala' ...)aia e cu totu' si cu totu' alta poveste. :)

Yatzi spunea...

Da..deja atins nu mai e ideal..my bad ca nu am specificat :) Nu e inca atins...Ma chinui sa gasesc un cuvant care sa se potriveasca, dar nu gasesc..Nu ai idealuri daca esti "sarac"...vrei doar ceva!

P.S. Am citit si postul cu fetita care vroia sa ajunga la nori. Nu am vrut sa comentez :)

Azi.Zambesc spunea...

Raspuns la ps.ul tau
Si tacerea sau abtinerea de la un comentariu e un raspuns.:)

Yatzi spunea...

stiu stiu :) tocmai daia am vrut sa iti spun ca l-am citit :D