luni, 24 noiembrie 2008

Sacrificiu

Creditele astronomice luate de americanii de rand, care se presupune ca au creat aceast haos in economie, sunt recuperate acum de pe tot globul. Bancile si-au pierdut puterea. Consumul scade la produsele din josul piramidei si creste la cele de stricta necesitate (ex. hrana, medicamente). De aici incepe haosul. Marii producatori, pentru a nu lucra in pierdere, reduc norma. Mai putina productie, mai putini oameni. Mai putini oameni, bugete mai mici. Productie mai mica, taxe, impozite si profit mai mic la bugetul de stat. Buget de stat mai mic, salarii mai mici pentru profesori, doctori...bugetari! De aici, haosul ajunge in cele mai indepartate colturi ale economiei.
In cartierul meu, inca nu s-a schimbat nimic. Vad oamenii la fel de indolenti si saraci. Mai saraci de atat sunt convins ca se poate, dar nu as vrea nici macar sa imi imaginez. Nu plang pe nimeni de mila, pentru ca nu as mai avea timp pentru mine. Uitandu-ma la viata unora, cred insa ca egalitatea din nastere este un mare bullshit. Caci da, l-am intalnit pe Mihai care mi-a strans mana pana mi-au crapat oasele. El putea sa fie sportiv. L-am intalnit pe Adi care iti vindea si lucrurile de care nu aveai nevoie. El putea sa fie reprezentant de vanzari. L-am intalnit pe Radu care avea un argument in cele mai critice momente ale unui dialog. El putea sa fie sef intr-un birou.

Ei cand o sa aiba o sansa? De ce trebuie sa platim pentru un rau care nu porneste si nici nu duce la noi? Cate generatii "de sacrificiu" o sa mai fie in est?

Niciun comentariu: