joi, 31 iulie 2008

Maimute din BMW

Ziua care a trecut am simtit-o mult mai aproape. Nu a fost presiune deloc, iar telefonul nu s-a agitat sa sune. Se zice ca ce incepe bine se termina prost. Atunci ce incepe prost cum se mai termina? Conchid tot eu: se termina bine :)

Inainte sa ajung la redactie, trebuia sa fac o tura pana la tocatorul de fericire, adica ATM-ul care imi incaseaza lunar rata la banca. M-am urcat in masina la fel de dezorientat ca in fiecare zi, gandindu-ma unde dracu am putut sa imi pun sapca, pe care o cautasem de nebun inainte sa plec.


Trei strazi cate am traversat, am prins trei semafoare pe rosu, in timp ce doi invartitori de volan mi-au taiat nebuneste calea.Am oprit intr-un loc interzis si am lasat masina pe avarii. M-am chinuit sa cobor, injurand pe sub buze cardul de masini nervoase care clacsonau nesimtirea mea.

Am ajuns in fata tocatorului. Mi-am lasat o buna parte din salariu si am plecat cu acea stare greu de definit. Putin usurat pentru ca am ajuns la timp sa platesc si nu o sa gasesc in cutia postala alta scrisoare care sa ma anunte ca mai am de platit si penalizari, dar pe de alta parte putin trist pentru perfectiunea care incepe sa o ia viata mea.

In timp ce ma indreptam inapoi spre masina, m-am gandit la o "maimuta" sau la un tanar posesor de BMW decapotabil si mi-am pus cateva intrebari retorice: "Oare ei stiu sa exprime ce simt, fara sa se foloseasca de maini sau de interjectii? Ei de ce nu au griji? De ce ii vezi de fiecare data cu zambetul ala tamp de vitel?"


Nu am vrut sa imi raspund pentru ca niciun raspuns nu ma mai satisface. Am simtit ca o palma acest ragaz al gandirii si m-am asezat inapoi la biroul unde petrec 80% din partea constienta a vietii mele. In restul de 20% dorm sau stranut din cauza prafului din Bucuresti. Toata lumea mi-a zambit, de cand m-am asezat pe scaun si pana am plec. Daca imi raspundeam intrebarilor....

Inchei intr-o maxima pe care am citit-o si care m-a uimit prin simplitatea ei. Ii apartine lui Iorga."Sunt succese care te injosesc si infrangeri care te inalta"

Niciun comentariu: