miercuri, 7 iulie 2010

posta, coada, buletin, bani, amenzi si impozite

Schimbatul buletinului nu este un lucru bun. Cred ca pentru mine a insemnat numai ghinion pana acum. Mai intai a trebuit sa ma lupt pentru supravietuire intr-o coada la Evidenta Populatiei. Apoi am asteptat o ora sa se termine mult-iubita pauza (intre 1.00 si 2.00). Am zis intre timp sa merg la posta sa platesc taxa de 4 lei si sa cumpar timbre fiscale. Ghinioooon. Era pauza si la posta. Dupa ce pierd mai bine de 3 ore sa depun actele, imi opreste buletinul vechi. Cel nou urma sa mi-l dea in 10 zile lucratoare.
Stateam sa ma gandesc "ce dracu' fac daca am nevoie de buletin in astea doua saptamani?". Ahh, lasa ca am permis. A doua zi primesc o recomandata. Ma intorc inapoi in coada de la posta si am prima surpriza. "Nu ai buletin, nu iti putem da recomandata", imi raspunde o blondina care pana mai inainte imi parea simpatica. Pai da, dar am permis... "Sa il arati politistului cand ti-l cere"

Incerc sa fac putin scandal, dar ma las batut. Plec si o trimit pe mama sa ridice plicul. Cand il vad....alta surpriza!!!! Un titlu executoriu pentru un impozit de 67 de lei. GREAT! Alti bani, alta distratie.

Scot buletinul de la Politie, ma duc inapoi la posta sa platesc impozitul. Dau banii, iau hartia de confirmare si imi vad de treaba. Acasa observ ca am platit alt impozit. Desteapta de la posta a confundat cu impozitul de la masina, asa ca am platit ce nu trebuia.

Cand ziceam ca o sa se termine usor ma trezesc tras pe dreapta de catre un politist mustacios, prim adjunc sef de comuna. Ati depasit viteza legala. "Cum p. masii ca mergeam incet", imi ziceam eu. 87 km/h pe un drum de 70. Easy 60 de ron in 48 de ore.

Deja eram incalzit si stiam mersul. Azi am platit-o, dar am aflat ca trebuie sa trimit confirmarea de plata la politia de judet. Aia n-au frate net sa vada ca am platit in 48 de ore?

Un comentariu:

Anonim spunea...

o rezolvam cu netu` www.powerbytes.ro