luni, 30 martie 2009

unde te toarna vineri, te prinde luni

Traiesc intens fiecare dimineata de luni. Ma dau cu capul de oglinda dupa ce ma spal pe fata, pentru a prinde mai mult curaj si fumez 2-3 tigari, privind lung traficul nenorocit care ma asteapta.

Mai beau si o gura de cafea ca sa imi fac curaj si fac pasul cel mare. E 7.30. Intru in masina, pornesc caldura pentru ca imi bubuie capul de frig. Imi aprind alta tigara cu niste chibrite vechi si umede, uitate printr-un colt al masinii si pornesc spre munca.

Stau 5 minute pana dau de un om cu inima care sa ma lase sa intru in coloana si cu 20 de km/h, gonesc spre redactie. Tot ce imi trece prin minte este cafeaua fierbine de la filtru si colegii care vin sa imi povesteasca weekendurile lor. De aici incepe nebunia.

Tu ce ai facut in weekend? Eu am fumat, am baut, am dansat, am dormit si...am venit la munca. Ei bine, cand lucrezi in weekend, luni dimineata nu mai ai chef de viata, dar, stiti voi... Faima se rugineste, daca nu o cureti prin munca in fiecare zi. De iaci am tras o invatatura buna. Am inteles ca Dumnezeu s-a odihnit in ziua a 7-a, iar presa a mers la munca si a relatat tot ce s-a intamplat in primele 6 zile :(

2 comentarii:

Mugurel Tudor spunea...

Când mai am câte o chestie care necesită concentrare mai mare şi linişte, mai vin si eu câteodată în weekend la serviciu. Nu's workaholic, dar decât să mă chinui două zile făcând o chestie printre frânturi, că's întrerupt mereu, vin într-o duminică 2 ore, fac ce am nevoie, şi am terminat bâlciul. Avantaj: fiind netadmin, pot face serverul la care lucrez praf-ţândări, vorba lui Gigi, că n-are cine să urle că nu merge :))

În rest, weekend normal, ca toată lumea: prin oraş cu amicii, filme pe acasă, vegetat, dormit, mai rar citit...

Yatzi spunea...

Esti norocos in cazul asta :)
La noi weekendurile sunt obligatorii