duminică, 1 februarie 2009

Operatiunea Valkyrie

Nu poti ura oamenii pe care nu ii cunosti! Oare? Pot sa spui ca ii urasc pe cei care schimba numele filmelor si le lasa la dezorientare pe ODC. I-as impusca fara judecata. Am vazut o productie germana despre operatiunea Valkyrie, crezand ca este cel cu Tom Cruise. Este vorba despre un film pe care l-am asteptat de aproape 8 luni. 8 luni care au trecut greu. 8 luni in care m-am chinuit sa uit trailerul pentru a face timpul sa treaca mai repede. Sambata, am trait o mare drama. Am vazut productie germana, cu o subtitrare demna de googletranslate. Cum de nu mi-am dat seama ca in film nu apare Tom Cruise? Ei bine, mi-am dat seama...dar mult prea tarziu. Credeam ca nu-l mai recunosc. De la ultimul lui rol frumos, cel din Jerry Maguire, au trecut 12 ani :)

Acum o sa ma razbun si o sa ma duc sa vad Operatiunea Valkyrie la Multiplex. Cred ca merita de 10 ori biletul, sucul, chipsurile si banii de parcare.

UPDATE! Well, nu a meritat. In afara de sound si cateva cadre foarte tari, a fost 90% copiat dupa versiunea din germana.

5 comentarii:

Ionuţ Jifcu spunea...

nu merita sa dai bani la multiplex. si eu am trait aceeasi "drama". am descarcat filmul ala nemtesc...de 2 ori.
dezamagirea a fost si mai mare cand am vazut fimul pe care in cautam cu Tom Cruise.
sincer mi s-a parut neartistic, Cruise actor prost, timp pierdut degeaba. nu da banii pe bilet la mall,
nu merita.

respec,
ionut

Mugurel Tudor spunea...

Cu riscu' de a părea pedant, ai scris greşit numele lu' nenea Tom. E Tom Cruise, nu Tom Cruice.

Yatzi spunea...

10x

Unknown spunea...

filmul prezinta in mod real ceea ce s-a intamplat, cruise este perfect in rol de ofiter german, iar momentele siropoase lipsesc cu desavarsire (ceea ce il ridica si mai mult in ochii mei).

so, pentru un film istoric, care reflecta realitatea unor fapte certe, este foarte foarte bun.

nu stiu de unde vine dezamagirea? de la lipsa unor cadre cu foarte mult bum-bum? Alea, atatea cate sunt, sunte foarte bine realizate, si reflecta foarte frumos mizeria adusa de un razboi.

but, then again, e parerea mea pura si personala.

Yatzi spunea...

poate pentru ca am vazut "originalul" inainte si ma asteptam sa fie ceva mai diferit cel in care apare Cruise almighty :)